MENU

Waarom trouwen in de herfst of de winter

Steeds meer bruidsparen kiezen er voor om in de herfst of winter te trouwen. Ik vind dit een mooie ontwikkeling, want het zijn 2 hele mooie seizoenen; elk met hun eigen charme en uitstraling.

Fotograaf Marion Meyer van Marion Meyer Photography legt in deze blog uit waarom ook zij fan is van deze 2 seizoenen.

Hierbij geef ik jou enkele redenen om juist niet in de zomer, maar in de herfst of winter te trouwen

In de zomer wil je vaak buiten trouwen, maar dit kan best wel eens op een teleurstelling uitlopen vanwege ons klimaat. Als je in de herfst of winter gaat trouwen, plan je alles binnen en voorkom je deze teleurstelling. Een groot voordeel en het voorkomt veel stress!!

Als het buiten koud is, moet je het binnen warm en gezellig maken. De kleurrijke herfst leent zich ook geweldig voor een mooie bruiloft; de prachtige kleuren zijn al zo warm en sfeervol, het is dan ook niet echt moeilijk om fantastische trouwfoto’s te creëren.

Herfst of winter in details

Uiteraard laat je de herfst of winter terugkomen in de details van jullie bruiloft zoals de corsages, de uitnodigingskaarten, het gastenboek en natuurlijk het bruidsboeket. Een prachtig bruidsboeket in deze warme herfstkleuren doet het natuurlijk super goed. Maar ook voor het pak van de bruidegom is het super leuk om eens een andere kleur te nemen in die prachtige herfsttinten. En wat dacht je van de jurk van de bruid; deze is in de herfst en winter vaak enorm sjiek, met lange mouwen, een prachtig bontje of classy handschoenen. Zo zie je er glamourous uit.

Landgoed of kasteel

Ook is het prachtig om in de herfst op een mooi landgoed, in een stijlvolle oranjerie of op een sjiek kasteel te trouwen. Deze liggen vaak in een schitterende omgeving, die zich weer uitstekend leent om sfeervolle foto’s te maken. Leef je uit met dennentakken, herfstbladeren of andere winterse decoratie. Maar ook binnen heb je vaak de mooiste plekjes om een mooie shoot te doen. Hier creëer je vaak stijlvolle classy foto’s mee.

Cozy winterbruiloft

En wat denk je van de gezellige knusse wintermaanden met een cozy winterbruiloft vol warmte, liefde en gezelligheid. Denk aan kaarsjes, glühwein, chocolademelk (hot chocolate corner) en een knisperend haardvuur; fantastisch voor een mooie sfeervolle bruiloft. En wat dachten jullie van kleine lampjes, vuurkorven met voor de kids marshmallows, dekentjes, een sneeuwwitte taart en een buitenbar met glühwein. Wie weet ligt er een pak sneeuw, waardoor er een echte winter wonderland wedding ontstaat. Dat zou toch geweldig zijn.

trouwen, winterbruiloft, winterwedding, trouwen in de herfst, trouwen in de winter,  herfstbruiloft

Het jawoord voor de open haard

Of wat denk je van trouwen rond de Kerstboom en het jawoord voor de open haard geven? Een groot voordeel is dat de trouwlocaties rond de Kerst vaak al prachtig gedecoreerd zijn, wat veel geld scheelt! Geweldig toch; een mooie grote boom met lichtjes, waar je ook weer schitterende sfeervolle foto’s bij kunt maken. En voor de decoratie kun je zoveel mooie spullen krijgen in Kerstsfeer, hoe leuk is dat? Vooral die gouden accenten in combinatie met die lichtjes; geweldig! A touch of gold!

trouwen in de winter
Trouwen in de winter of herfst

Minder stress

Nog een groot voordeel is dat je make-up en haar veel beter blijft zitten dan in de zomer. Als het in de zomer warm is, ziet je make-up en haar er vaak al snel niet meer zo mooi uit. En vaak heeft de bruidegom het enorm warm in een pak. In de herfst en winter heb je ook minder stress over het weer. In de zomer hoop je altijd dat het lekker weer is, terwijl in de herfst of winter het niet zoveel uit maakt, want jullie hebben toch alles binnen geregeld. Veel voordelen dus.

Maar er zijn nog meer voordelen en die kunnen jullie lezen in mijn blog.

Thank you!

Dank u wel voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie. 

Benieuwd naar hoe bruidsparen de samenwerking hebben ervaren, kijk dan alvast bij de referenties.