MENU

Hoe draag je je trouwpak na je huwelijksdag

Trouwkostuum op maat

Deze keer een leuke gastblog van Michael & Giso over hoe je een trouwpak na de trouwdag kunt dragen. Veel leesplezier en heb je vragen hierover, dan mogen jullie altijd contact met mij of hen opnemen.

Hoe draag je je trouwpak na je huwelijksdag

Een op maat gemaakt trouwpak is waarschijnlijk een behoorlijke investering geweest, gelukkig heb je dit niet voor niets gedaan. Op jullie huwelijksdag heb je kunnen genieten van een prachtig pak dat helemaal comfortabel aanvoelde, en je kunt hier nog veel meer uit halen. Wij geven je drie tips om je trouwpak niet te laten verstoffen in de kast!

Plak er geen label aan vast

Labelen is sowieso niet meer van deze tijd, dus waarom zou je dat wel met je trouwpak doen? Het leukste aan een tailor made trouwpak is dat jij je eigen creativiteit en wensen erin kunt verwerken. Als je het pak wilt doordragen, kies dan voor opties waarin jij je elke dag comfortabel voelt. Wij raden daarom ook geen uitgesproken stoffen en prints aan wanneer je het pak na de huwelijksdag nog wilt dragen.

Het allerbelangrijkste is: ‘vergeet je pak niet!’ Laat hem geen maanden in de kast hangen. Hoe eerder jij het pak, of een gedeelte ervan, weer uit de kast pakt, hoe eerder het ‘normaal’ voelt om het pak te dragen. Hierdoor zal het label ‘trouwpak’ sneller vervagen en kan je er eindeloos van genieten.

Trouwpak op maat

Mix and match items

Het volledige trouwpak hoef je niet meer in zijn geheel aan zoals op jullie bruiloft. Mocht er een gelegenheid zijn waar dit wel kan, is dit uiteraard wel leuk om te doen. Stel je voor, je hebt een driedelig pak in de kleur antraciet met een licht grijze das; deze items kan je prima los van elkaar dragen.

Als je voor een zakelijke look wilt gaan, pak je het tweedelige maatpak uit de kast en stijl je deze af met een off-white kleurig overhemd of coltrui. Voor een casual look pak je de pantalon en combineer je deze met een zwart overhemd, opgerolde mouwen en een paar nette sneakers.

Wil je toch een chique touch toevoegen aan je outfit? Neem dan het jasje uit de kast in combinatie met een overhemd met een motiefje in de stof. Met deze combinaties kan je nooit de mist in gaan, of je nu naar je werk, een verjaardag of een avondje uit gaat.

Kleding maakt de man, accessoires de bruidegom

Een witte of ivoren das staat over het algemeen bij iedereen bekend als de enige echte das voor bij een trouwpak. Het maakt niet uit welke kleur je pak is, welke stof er is gebruikt, of welk patroon; met deze specifieke das wordt iedere outfit al snel een ‘groom-look’. Dit geldt ook voor manchetknopen. Deze worden vaak enkel op de bruiloft gedragen.

Wil jij je outfit na de bruiloft doordragen kies dan voor een rustige, vooral niet glimmende stof en kleed jezelf aan met de juiste accessoires om van de outfit een trouwoutfit te maken. Das, manchetknopen en pochet erbij en je bent klaar om aan het altaar te verschijnen.

Trouwkostuum op maat

Om je pak vervolgens door te dragen, combineer je het pak met een overhemd waar zeker geen ivoorkleurige stof in is verwerkt. Zorg ook dat je kiest voor een overhemd met een gewone knoopsluiting in de mouwen, in plaats van de manchetknopen. Stijl je pak in de winter met een lekkere coltrui en in de zomer met een linnen overhemd met mandarin kraag voor een luchtig geheel.

Zoals je ziet is er onwijs veel mogelijk met een trouwpak op maat, waardoor het geen eenmalige investering hoeft te zijn. Wil jij advies over het door dragen van jouw trouwpak? Neem dan zeker even contact op met de tailors van Michael & Giso. Zij weten als geen ander hoe jij met een outfit verschillende stijlen neer kunt zetten.

Fotograaf: Liselore Stap

Thank you!

Dank u wel voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie. 

Benieuwd naar hoe bruidsparen de samenwerking hebben ervaren, kijk dan alvast bij de referenties.